Startsidan

Bild för Ängsparken bjuder in till rörelse och äventyr för alla åldrar

Ängsparken bjuder in till rörelse och äventyr för alla åldrar

Den nya äventyrsparken Ängsparken invigdes i juni 2022. Den enorma parken bjuder på allt ifrån klätterställningar, gungor och utegym till grillplatser, linbana och damm med utsiktsplats. Parken ramas in av böljande kullar och finns på Västeräng.

Publicerad: Torsdag 2 juni 2022

Varje dag har du möjlighet att påverka kommunens utveckling

I september går vi till val. I kommunalvalet röstar vi om den lokala utvecklingen. Men för invånarna i Skurups kommun finns det många vägar att gå för den som vill påverka hur skattepengarna används. 

Publicerad: Torsdag 2 juni 2022
Jette Reschke, Bridget Cumba, Kristina Persson, Mirjam "Mimmi" Espenkrona och Tali Strandberg är språkombud. Frånvarande: Elna Borg.

Ordboken för vård och omsorg höjer kvaliteten

I Skurups kommun arbetar sex språkombud som, förutom att de är undersköterskor, har som uppdrag att värna om språkets viktiga roll som arbetsredskap. Ordboken som Skurups kommuns språkombud tagit fram har blivit en succé och nu sprider sig ryktet bland de skånska kommunerna. 

Publicerad: Torsdag 2 juni 2022

Geodata hjälper utryckningsfordonen att hitta rätt

Skurups kommun arbetar med geodata, vilket i korthet innebär att adresser, byggnader och vägar har en positionsbeteckning för sin plats på jordklotet. Nu har vi genomgått Blåljuskollen och fått godkänt.

Publicerad: Torsdag 2 juni 2022

Välkommen på energimässa med Skurups elverk 1 juni

Onsdagen den 1 juni mellan klockan 14.00 och 18.00 bjuder Skurups Elverk in till en minimässa i Folkets Park, där du har möjlighet att ställa frågor om elnät och fiber. Kommunens energirådgivare finns på plats, liksom kommuninformatörerna som delar ut Magasin Skurup. Vi visar aktuella byggplaner och bjuder på korv med bröd. Lokala företag visar upp sig. Kanske vill du provköra en elbil?

Publicerad: Torsdag 5 maj 2022
Visa fler

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.