Startsidan

Sahand Kousha brinner för mötet med företagaren

Sahand Kousha är ny näringslivsansvarig i kommunen. Han menar att näringslivsutveckling är ett gemensamt arbete och ser fram emot att lära känna alla företagare: 
– Det lokala engagemanget är enormt!   

Publicerad: Torsdag 6 maj 2021

Skurup år 2045 - vi vill veta vad du drömmer om!

Under sommaren kommer du att möta ungdomar på olika platser som frågar invånarna ”Hur föreställer du dig Skurups kommun år 2045? Vilka frågor är viktiga för just dig?”. Var med och forma möjligheterna och upplevelsen av Skurups kommun i framtiden.

Publicerad: Torsdag 6 maj 2021

Alléskolan i pilotprojekt som främjar närvaro

Alléskolan är en av pilotskolorna i ett projekt som syftar till att främja närvaro i skolan.
– Alla elever har rätt till undervisning och alla har rätt att må bra, säger Ingela Mårtensson, chef för kommunens centrala elevhälsa. 

 

Publicerad: Torsdag 6 maj 2021

Abbekås hamn rustar för sommaren

Inblick besöker hamnkontoret en solig onsdagsmorgon i slutet av april. Möt Lars Ekblad och Kerstin Broomé som finns på plats för att svara på frågor och se till att allt flyter på i den populära hamnen. 

Publicerad: Torsdag 6 maj 2021

Skånestafetten uppmärksammar Friluftslivets år

I år är det premiär för Friluftslivets år i Sverige. För att uppmärksamma detta pågår just nu Skånestafetten – en cykeltur genom 33 naturreservat i Skånes alla kommuner. Den 23 april var det Skurups tur att ta över stafettpinnen.

Publicerad: Torsdag 6 maj 2021

Kosläpp 20/4 kl. 10.50

Mu är det äntligen dags för årets kosläpp! Följ med i de digitala kanalerna och se de vårystra kossorna släppas ut i hagen.

Publicerad: Torsdag 8 april 2021

Hur vill du att Söderslätts landsbygd ska utvecklas? Var med och påverka

Vill du vara med och påverka vad som kan bli möjligt i framtiden på Söderslätt? Vi träffas digitalt för att i en gemensam workshop samtala om och samla ihop tankar och idéer. Workshopen kommer att ligga till grund för Leader Söderslätts kommande utvecklingsstrategi. 

Publicerad: Torsdag 8 april 2021
Visa fler

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.