Startsidan

Bild för Marcus Willman om 2021: "Nu vill vi att allt ska ta fart igen!"

Marcus Willman om 2021: "Nu vill vi att allt ska ta fart igen!"

- Under hösten blev vi 16 000 invånare. Under en längre tid har vi haft ett rejält inflyttningstryck och det känns väldigt bra att vi genomgår en riktig bygg-boom nu. Läs om byggprojekt, service, trygghetsarbete och mycket mer i intervjun med kommundirektören.

Publicerad: Torsdag 4 februari 2021

Var med och utveckla framtidens Skurup!

Bor du eller driver företag i Skurups kommun? Då är du att delta i ett digitalt möte om förslaget till den nya översiktsplanen, som beskriver hur den fysiska miljön ska planeras framåt. Här läser du mer om vad en översiktsplan är och hur det går till när den tas fram.

Publicerad: Torsdag 4 februari 2021

Trygghetsmätning 2020 - oron för att utsättas för brott har minskat

– Den senaste mätningen pekar på en successivt stärkt trygghet i kommunen, men mycket arbete återstår, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M). Bland de positiva resultaten i årets trygghetsmätning märks att färre upplever problem med buskörning. 

Publicerad: Torsdag 4 februari 2021

Utbildning och workshop ger nya perspektiv på föräldraskap

I vår erbjuds både en digital föräldrautbildning riktad till tonårsföräldrar och en workshop till föräldrar med yngre barn. Deltagarna kommer att få diskutera och reflektera och man får möjlighet att inspireras och utvecklas i sin föräldraroll.

Publicerad: Torsdag 4 februari 2021

Service till äldre samlas kring Svantorget

Under paraplyet "Heminsatsernas torg" kommer hemtjänstpersonal, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter med flera närmare varandra och får lättare att samarbeta. Och biblioteket och Pomona stannar kvar vid Svantorget, i de förändrade planerna för Skurups kommuns lokalrockad.

Publicerad: Torsdag 4 februari 2021

Aktiviteter blir digitala när biblioteken stänger för besök

Vad gör personalen på biblioteket när det är stängt för besökare? Innanför väggarna pågår arbetet för fullt. Omställningen sporrar uppfinningsrikedomen hos bibliotekarierna. Vad sägs om en överraskningspåse med böcker på ett tema som du som lånar har bestämt?

Publicerad: Torsdag 3 december 2020
Visa fler

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.