Två sjuksköterskor i lätt skyddsutrustning under covid-19-pandemin. De har visir, förkläde och handskar. De står framför ett syrenbuskage.

Unga filmskapare var kreativa på sommarlovet

Den 13 augusti var det pampig filmpremiär på Biorama i Skurup. 17 ungdomar från Skurups och Sjöbo kommuner ägnade tre dagar på sommarlovet åt att skapa film tillsammans. På sista dagens kväll visades de helt nya verken Bert, Bortkastad och Lättyoghurten för ungdomarnas familjer.

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Utmaning att jobba med visir

Sedan några månader tillbaka arbetar all personal inom vård och omsorg i Skurups kommun med visir. Syftet är att öka tryggheten för kunderna och skapa bättre arbetsmiljö för personalen. Inblick har träffat Maria Håkansson, Silviasyster, som berättar hur beslutet påverkar hennes arbete.

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Rydsgårds stationsområde utvecklas

Skurups kommun inledde den 31 augusti 2020 arbetet med att utveckla och bygga vägar, gång-/cykelvägar, parkeringar med mera inom området på södra s...
Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Lokala ordningsföreskrifter - så funkar det!

Kommunfullmäktige har klubbat igenom en del ändringar i de lokala ordningsföreskrifterna. Ändringarna gäller bland annat insamling av pengar, var man måste hålla hunden kopplad och bestämmelser angående fyrverkerier. Inblick har träffat Skurups kommuns kanslichef Christian Björkqvist, som ger oss en bakgrund till ordningsföreskrifterna.

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Personligt ombud är ett stöd i vardagen vid psykisk funktionsnedsättning

Den som har en psykisk funktionsnedsättning som orsakar svårigheter i vardagen kan få hjälp av ett personligt ombud. Det personliga ombudet ger råd och stöd vid kontakt med psykiatri, sjukvård, socialtjänst och andra myndigheter. Hjälpen anpassas efter individens behov och all kontakt med ombudet sker på frivillig basis. 

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Skurup först i Sverige med nytt förskolekoncept

På Västeräng i Skurup genomför Norlandia ett helt nytt förskolekoncept med den skräddarsydda bygglösningen Cubicity, som innebär att varje byggnad anpassas till platsen och till verksamhetens behov. Etableringen bidrar till en ökad valfrihet för Skurupsfamiljerna och lagom till höstterminen 2022 kan barnen stiga in i den nyckelfärdiga förskolan.

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Utbildning höjer kompetensen inom LSS-verksamheten

Just nu pågår en utbildningssatsning inom LSS-verksamheten (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) i Skurup. Med en fördjupad teoretisk grund får medarbetarna bättre verktyg att bemöta den enskilde på rätt sätt. Det handlar till exempel om att minska stress, göra nödvändiga anpassningar och hjälpa personen att få bättre kontroll över sin situation. 

Publicerad: Torsdag 3 september 2020

Samla matfett med en fiffig tratt till PET-flaskor

När man steker eller friterar blir det ofta matfett kvar i stekpannan. Med en gratis miljötratt kan du samla matfettet i PET-flaskor som du lämnar in på återvinningscentralen. På så sätt undviker du risken att matfettet ger problem i avloppssystemet. 

Publicerad: Torsdag 3 september 2020
Visa fler

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.