De tre böckerna som man kan läsa om  texten.

Härlig julläsning för barn

Julen närmar sig och för våra barn och unga betyder det många lediga dagar. Vad passar då bättre än att koppla av med en spännande och härlig bok. Här kommer några boktips inför jullovet från Skurups bibliotek. 

Följ länken för att läsa om hur biblioteken arbetar digitalt för att nå ut till alla låntagare under pandemin.

 

Hugo – kramsnö och nöttjuvar av Mia Nilsson

Detta är den femte vintern som den snälle krokodilen Hugo bor i skogen. Snön faller ymnigt och Hugo föredrar att vara inomhus. Hugo planerar att vara med i snögubbetävlingen, han vill väldigt gärna vinna första pris som är att få vara årets Lucia!

Plötsligt knackar det på dörren. Det är Ekorren som är alldeles uppjagad och berättar att det varje morgon har försvunnit nötter och kottar ur hans vinterförråd. Finns det en tjuv i skogen? Hugo bestämmer sig för att hjälpa Ekorren att hitta tjuven.

Rekommenderas för åldern 3–6 år.

Ella och alla djuren av Matt Haig

Ella har en talang som hon till varje pris inte får berätta för någon om. Hon kan prata med djur och de kan förstå vad hon tänker. Hundar berättar gärna allt medan leguaner är lite mer mystiska.

När Ella fyller elva år berättar hennes mormor att det var just den här talangen som gjorde att Ellas mamma försvann. Nu har även andra människor med samma talang börjat försvinna runt om i världen. Ella och hennes mormor bestämmer sig för att något måste göras.

Rekommenderas från 9 år och uppåt.

Bortförda av Oskar Källner och Karl Johnsson

När Alice och Elias mamma en dag inte kommer hem från jobbet börjar de bli oroliga. Sen knackar polisen på och tar in deras pappa på förhör. Alice och Elias är övertygade om att deras pappa är oskyldig och rymmer för att leta upp mamman.

Efter en actionfylld kväll i skogen där de letat efter mamman får de reda på att deras mamma inte är från Vietnam som de alltid trott, utan från en planet på andra sidan galaxen. Det blir början på ett spännande äventyr genom rymden.

Rekommenderas från 9 år och uppåt.

 

 

Torsdag 3 december 2020

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.