Fyra fält i bilden för olika branscher i näringslivet - handel, snickeri/bygg, lager/logistik, restaurang

Skurup på plats 23 i årets näringslivsranking

Svenskt Näringsliv genomför varje år en enkät som ligger till grund för rankingen av hur företag i Sverige upplever det lokala företagsklimatet. I år hamnade Skurup på plats 23 bland Sveriges 290 kommuner, en klättring från plats 34 och över det skånska genomsnittet. 2016 kom rivstarten för en uppåtgående trend som verkar hålla i sig – Skurup har totalt sedan dess klättrat 195 platser!

Länk till Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner: https://www.foretagsklimat.se/skurup

Det går stadigt uppåt för kommunen som vill vara en av Sveriges mest attraktiva att leva, verka och växa i. I år klättrade vår kommun med 11 platser.

Sammanfattande omdömet högre än någonsin

I år har 93 företag i Skurups kommun svarat på enkäten och det sammanfattande omdömet är 4,0 av 6 – högre än det någonsin varit och ett bättre resultat än Skånes medel 3,5 och Sverigesnittet på 3,4. Företagen ger högst omdöme på mobilnät och bredband, allmänhetens attityder till företagande, vägnät, tåg och flygförbindelser.

Störst förbättring jämfört med tidigare har skett inom bland annat:

  • Informationen ut till företagen har förbättrats.
  • Tillgången till medarbetare med relevant kompetens har förbättrats.
  • Kommunpolitikers attityd till företagande upplever företagen i kommunen har förbättrats.

Ömsesidig förståelse

- Resultaten kommer av att vi har lyckats närma oss företagen och tillsammans lyckats förstå varandras situation och roller bättre, säger näringslivsansvarig Sahand Kousha. Sedan är det tusentals medarbetare i kommunen som levererar fantastisk service och gott bemötande varje dag. Jag som får hålla ihop detta är otroligt glad och siktar på att vi ska kunna nå ännu högre placeringar framöver!

Ständiga möjligheter att utveckla servicen till företagen
Finns det något Skurups kommun som organisation behöver bli bättre på och arbeta vidare med för att företagsklimatet ska bli ännu bättre?

- Det finns alltid möjligheter för oss att utvecklas. Ständiga förbättringar är ett förhållningssätt jag och hela organisationen drivs och motiveras av, säger kommundirektör Marcus Willman.

- Vi tar mätningarna på allvar. När vi lyssnar kan vi fånga upp och bygga vidare på det som är bra och arbeta på det som kan bli bättre. Det är då vi fortsätter växa – som organisation och som kommun att bo, verka och växa i.

 

 

Text:

Magdalena Hellström, kommunikationschef

Fotomontage:

Annika Dacke, kommunikationsstrateg

 

 

Fredag 7 oktober 2022

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.