Skurups näringslivsfest 2022

Prisregn på Skurups näringslivsfest

En gång om året hyllar vi våra näringslivshjältar lite extra med en stor fest. Den 23 september var det dags igen på Hotell Mossbylund, i samarbete med Skurups sparbank. 

#Syntolkning av bildspelet: Växlande bilder som börjar med en bild av champagneglas med en guldros som grafisk detalj lagd på bilden. Bilderna visar först näringslivsansvarig Sahand Kousha, sedan prisutdelare och mottagare av priser. Dessa personer står att läsa om längre ner i texten.

Sahand Kousha, näringslivsansvarig på Skurups kommun, hälsade alla välkomna och talade inledningsvis om bland annat att vi med näringslivsfesten vill hylla och tacka våra företag för allt det fina de bidrar med varje dag, året runt. 

Konferencieren Helen Wish Persson och Sjögren & Co fyllde kvällen med sång, underhållning och många goda skratt, inte minst under musiktävlingarna där alla gästerna deltog. 

Priser för särskilt hedervärda insatser

Skurups Sparbanks pris Ung och driftig tilldelades Maja Stark, golfspelare. Valet motiveras med att Maja genom talang och stort driv skördat stora internationella framgångar på kort tid och är en inspirationskälla för våra barn och ungdomar som brinner för sin sport.

Maja, som inte kunde närvara vid prisutdelningen, tackade för priset via videolänk.

Skurups sparbanks pris Årets hållbara företag tilldelades Emma Andersson och Martin Sjöstrand, Hörte brygga. Motivering sammanfattades med att Hörte brygga haft en tydlig hållbarhetsprofil med fokus på en cirkulär restaurang-upplevelse med kärlek till både människor och natur, och som med sitt arbete placerat Skurup och sydkusten på kartan.

Skurups kommuns ambassadörspris tilldelades Bertil Nilsson. Ambassadörspriset tilldelas den person som med god ambassadörsanda och gott värdskap aktivt arbetat i sitt nätverk eller omgivning.

Valet av årets ambassadör motiveras vidare med att Bertil är en sann eldsjäl i föreningslivet, och har ett arbetsliv bakom sig med erfarenheter av att driva projekt i olika former. Bertil har många järn i elden och har bidragit till utvecklingen av Hörte hamn. Han är ordförande i Svaneholms slotts andelsförening samt är den drivande personen i projektet South Baltic Manors.

Företagarna Skurups pris Årets företagare tilldelades Maria och Rickard Dahlberg, Gunnebo trädgård AB. Det som kännetecknar mottagarna av priset är tillväxt, växtkännare och växter.

Valet av vinnare motiveras med att de inte bara har grön fingertoppskänsla utan även en känsla för affärsutveckling och med omsorg skapar spirande produkter tills de är redo för sina nya hem.

Sedan länge förknippas Gunnebo trädgård med kunskap, populära temaveckor, event som åstadkommit stor kännedom om företaget, platsen och destinationen långt utanför kommunens gränser.

Sjögren och Co med vänner avslutade med ett härligt ABBA-medley och dansgolvet fylldes snabbt med danssugna festdeltagare!

 

Text och bild: Leif Rahnasto, digital kommunikatör

Fredag 7 oktober 2022

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.