Tommy Samuelsson står på en gata i centrala Skurup. Till vänster honom löper en avenbokshäck, till höger syns Järnvägsgatan med stenläggning, träd, parkerade bilar, asfalt och hus. Tommy har grått hår, antydan till skägg, vit skjorta och grå kavaj.

"Det känns som att komma hem!" säger förvaltningschefen som har återvänt

Tommy Samuelsson är nytillträdd chef för serviceförvaltningen i Skurups kommun. Med sig i bagaget har han ca tjugofem års erfarenhet av ledande befattningar i offentlig sektor. Men, även om han är ny vid rodret som förvaltningschef är han inte fullständig nykomling i organisationen. Han har bokstavligt talat varit med förr, som chef för miljökontoret under sex år kring millennieskiftet.
 

– Det känns som att komma hem! säger Tommy Samuelsson.

En imponerande karriärsbana har lett honom hit. Han har genom åren axlat rollen på en rad ledande poster, exempelvis som samhällsbyggnadschef i Lomma, Burlövs och Svalövs kommun. Efter det verkade Tommy Samuelsson som interimschef för olika uppdragsgivare. Senast kommer han från posten som chef för teknik- och fritidsförvaltningen i Landskrona kommun, med 300 anställda, men sade upp sig för att börja i Skurups kommun.  

– Jag lockades av erbjudandet att axla rollen för serviceförvaltningen i ett Skurups kommun som är mitt i ett rejält tillväxtsprång.

Återvänder till ett Skurup mitt i ett utvecklingskliv

Förordnandet är på 12 månader och Tommy återvänder till platsen för sitt första chefsjobb. Är cirkeln sluten?

– Skurup idag är samma som då men annorlunda, kan man säga så? funderar Tommy. Vi tar plats på ett annat sätt och har rört oss närmare Malmö. Skurups kommun är en aktiv samtalspartner i de forum där skånsk kommunutveckling drivs övergripande, som i sammanslutningen Malmö-Lundregionen. Vi vet vårt värde. Det har skett en enorm utveckling på tjugo år!

Att se värdena, hålla fast vid dem och vara drivande i den lokala utvecklingen framåt och uppåt mot nya mål är en självklar del i uppdraget och något som jag verkligen ser fram emot.

Samverkan mellan förtroendevalda och organisation är nyckeln

Förutom det som är uppenbart positivt med att komma in som chef i en organisation som befinner sig i det läget Skurups kommun gör, trivs Tommy med att arbeta i en politiskt styrd organisation.

– Spänningen och den ömsesidiga utmaningen som det är att förverkliga politiskt fattade beslut och skapa det bästa möjliga samhället för invånarna – det är där jag kan bidra. 

Brett uppdrag

I en kommun av Skurups storlek är uppdraget som förvaltningschef minst sagt brett. Under serviceförvaltningen sorterar ett spektrum av olika samhällsutvecklingsfrågor och servicetjänster till medborgarna. Bland annat tillväxt och utveckling, kultur och fritid, fastighet, gata och park, kost och lokalvård, VA, renhållning, miljöstrategi, energirådgivning, räddningstjänst och näringsliv.

– I Landskrona kunde jag sakna att hålla ihop helheten, säger Tommy. Jag brinner för samhällsbyggnad, att jobba med helheten, att tillsammans med organisationen driva fram och driva på utvecklingen av den attraktiva platsen där invånarna bor och verkar.

Att vara nära

Uttryck som ”service” och ”vara nära” återkommer ofta när Tommy talar om sitt och förvaltningens uppdrag.

– Som förvaltning har vi två uppdrag: ett gentemot invånarna och ett gentemot de interna verksamheterna, som vi också servar. Nytt för mig är att jag för första gången formellt har näringslivsarbete på min förvaltning. I samband med de flesta av mina uppdrag har jag samarbetat aktivt jämsides med det lokala näringslivet men inte formellt haft näringslivsutveckling på min förvaltning.

Att vara nära betyder att både jag som person och vi som organisation ska lyssna in de samverkanspartners som representerar invånarna men också att jag som chef vill verka nära medarbetarna. 

Utvecklingsuppdraget

På samma sätt som Tommy i sin chefsroll har uppdraget att driva samhällsbyggnad, ser han i chefsrollen ett uppdrag att lyssna in varje medarbetare och skapa möjligheter för varje individ att utvecklas enligt hens förutsättningar.

– Att få vara med och bidra till en medarbetares utvecklingsresa betyder mycket för mig. Att vara med och se en person växa. När min personal mår bra, då mår jag bra. Individuell utveckling på arbetsplatsen gagnar hela organisationen och den service vi tillhandahåller gentemot invånarna.

I korthet: utmaningar och möjligheter

Utmaningar: centrumutveckling och byliv

– Centrala Skurup måste fortsätta utvecklas och växa i attraktivitet. För det behöver vi en levande stadskärna, med allt vad det innebär. Centrum ska vara en plats med utrymme för människor att mötas. Det behövs för att vi ska fortsätta vara attraktiva som inflyttningsort. 

– Byarna ska vara levande och det finns ett behov av ett utbud där som gör att det är enkelt att vistas i sin hemmiljö. Jag ser fram emot fler bostäder och ökad service. Där spelar naturligtvis kommunikationerna en viktig roll.

Möjligheter: natur, småskalighet och närhet

– Naturen! För en boendekommun väger den faktorn tungt och Skurups kommun har ju allt, från åsen med sina naturområden i norr till kusten i söder. Det finns något orört och genuint här.

– Småskaligheten och närheten! Här är man någon och har sin självklara plats och sitt kontaktnät, det gäller både för organisationen och ute i samhället. På kort tid har jag verkligen lagt märke till lättheten i dialogen mellan människorna. Det minns jag även från åren då jag arbetade här förut. Det är ovärderligt.


Text och foto: Annika Dacke, kommunikationsstrateg 

Torsdag 3 november 2022

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.