Dags att föreslå pristagare

Nu är det dags att lämna in förslag till kulturpristagare, arkitekturpristagare och idrottspristagare samt att ansöka om kommunens kulturstipendium.

– Varje år delas ett kulturpris och ett kulturstipendium ut på vardera 10 000 kronor. Syftet är att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Skurups kommun, säger Ann-Charlotte Oredsson Holm, kultursamordnare. 

Från 2016 har man också inrättat ett arkitekturpris.

– Med detta pris vill man uppmuntra god arkitektur i kommunen. Mottagaren av arkitekturpriset hedras med en vinnarplakett, säger Ann-Charlotte Oredsson Holm.

Priserna delas ut i samband med firandet av Sveriges Nationaldag den 6 juni. Förslag/ansökan ska ha inkommit senast den 25 april.

Skurups kommuns idrottspris 

Kommunen delar också ut ett idrottspris till minne av Thure Carmén.

– Syftet är att uppmärksamma särskilt värdefulla insatser inom det idrottsliga verksamhetsområdet. Idrottspriset delas ut till idrottsledare eller idrottsaktiva som är födda, bosatta eller verksamma i Skurups kommun, säger Martin Kalén, fritidsstrateg.

Priset delas ut under högtidliga former på Nationaldagen och prissumman är 10 000 kronor. Förslag ska vara inlämnat senast den 25 april.

Mer information och blanketter: 

Skurups kommuns kulturpris, kulturstipendium, arkitekturpris

Skurups kommuns idrottspris

 

Tisdag 31 mars 2020

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.