Kvinna (Lonnie Hamann) i biosalong. Röda stolar runtomkring henne. Hon har en svartvitrandig tröja.

Det blåser kring filmhösten på Biorama

Efter att ha varit stängd i fem månader öppnade Biorama den 21 augusti, så att Skurupsborna kunde besöka sin kära biograf igen. Lonnie Hamann hoppas att vi har tålamod med att distributörerna stuvar om i visningsschemat på grund av pandemin.

- Jag hoppas fortfarande att vi ska få visa den nya Bondfilmen, men Black Widow och Döden på Nilen har blivit framskjutna igen, suckar Lonnie Hamann, som visar film på Biorama.

Att biografen var stängd i fem månader innebar att Lonnie Hamann arbetade med annat inom den kommunala förvaltningen. Men så fort hon steg ut genom dörren blev hon påmind om att hon är Bioramas ansikte utåt.

- Jag kunde knappt röra mig fritt ute, skrattar hon. Det var så många som kom fram och frågade när vi skulle börja visa film igen.

Biorama har varit igång sedan den 21 augusti och Lonnie hoppas på att publiktillströmningen ska öka i takt med att vädret blir sämre.

- Det är skönt att vara tillbaka i sadeln igen. Det här är min passion!

Den filmintresserade behöver hålla nästan daglig koll på Bioramas webbplats biorama.se eftersom utbudet kan ändras med kort varsel.

- Filmbolagen flyttar fram distributionerna hela tiden. Det går inte att säga säkert vad vi kommer att visa framöver. Jag hoppas att publiken har tålamod med oss!

Oavsett filmvisningarna så är Biorama en omtyckt möteslokal, vilket syns i Bioramas bokningsschema:

- Det är verkligen jättemånga bokningar av lokalen nu – föreningar, företag, Skurups kommun… det är inte så att Biorama står tom, berättar Lonnie.


Följ Biorama på Facebook

Bioramas webbplats
 

Så arbetar Biorama för att minska smittspridning

Säkert avstånd
Vi tar in max 35 gäster i salongen. Placeringen i salongen organiseras så att gästerna ska kunna sitta med tillräckligt avstånd från varandra.

Innan föreställningens start kontrollerar vår personal att avståndet hålls.


Utökad städning

Handsprit finns utplacerad i foajén

Alla som arbetar på vår biograf har utbildats i nya säkerhets- och hygienrutiner.

Där det krävs har personalen skyddsutrustning som ansiktsskydd och handskar.


Text och bild: Annika Dacke, kommunikationsstrateg

Torsdag 1 oktober 2020

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.