Christian Olsson sitter i den del av en inspelningsstudio där datorn finns. Närmast i bild syns en mikrofon. Två högtalare, ett keyboard. På höger sida finns en glasruta som avgränsar mot instrumentrummet.

Det våras för fritidsgårdarna - Öppen arena och ny utrustning i musikstudion

Hallå där, Christian Olsson som ansvarar för kommunens fritidsgårdar. Stämmer det att aktiviteten Öppen arena kommer tillbaka?

– Ja, det gör det. Projektet Öppen arena tilldelades 30 000 kronor ur Skurups sparbanks Miljonen, vilket vi är väldigt glada och tacksamma över. Med det som tillskott till budgeten kommer vi att erbjuda ett antal tillfällen under vintern 2022.

Vad tar ni med er från de tillfällen som genomfördes fram till pandemin?

– Fotbollsmatcherna med ungdomsdomare var en väldigt lyckad aktivitet. Då fick vi möjlighet att anlita unga domare som är aktiva i föreningarna. Vi kommer att fortsätta ha en hall med fokus på fotboll. I den andra hallen kommer det att vara lite friare. Badminton har varit omtyckt.

Samarbetet med föreningarna vill vi gärna utöka. Vi välkomnar alla föreningar som är intresserade av att komma och visa sina verksamheter.

Vad kommer att vara nytt?

– Vi önskar att företag ska komma och prata med ungdomarna, kanske visa lite vad man arbetar med. De äldsta av fritidsgårdarnas besökare går första och andra året på gymnasiet. Då är man intresserad av arbetslivet, kanske funderar på var man kan sommarjobba.

Har du någon uppfattning om vad Öppen arenas besökare har uppskattat i allmänhet med tillfällena då det har ägt rum?

– Ja. De flesta tycker om att det är lite som en fritidsgård. Man kan gå dit för att snacka, fika och umgås. Och fältsekreterarna är där, så utöver oss fritidsgårdspersonal så finns det fler vuxna.

Har du fler nyheter att dela med dig av från fritidsgårdarna?

– På Gummifabriken har vi uppdaterat musikstudion med en ny Mac och programmet Garage band för musikproduktion, så det är bara att komma och prova. Det finns också en Ipad som man använder för att spela in sina egna poddar.

Skurups fritidsgårdar

Skurups kommuns fritidsgårdar är öppna för ungdomar från årskurs 7 upp till 18 års ålder.

Årskurs 5 och 6 är välkomna tisdag–torsdag kl 15–18 på Gummifabriken i Skurup. På fritidsgården i Rydsgård kl 16.30–19.00.

Läs mer: www.skurup.se/fritidsgardar

Skurups fritidsgårdar på Instagram: @fritidsgardarnaskurup

 

Text och foto: Annika Dacke, kommunikationsstrateg

Torsdag 31 mars 2022

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.