Förändrade rutiner på friluftsbadet i sommar

När friluftsbadet öppnar för allmänheten den 13 juni kommer det att vara en del förändrade rutiner som syftar till att minska risken för smittspridning. Omklädningsrummen kommer att vara avstängda, antalet besökare begränsas och det är viktigt att tänka på att hålla avstånd till varandra.

– Utifrån rådande läge och restriktioner ser vi ingen anledning att stänga friluftsbadet i sommar, men vi kommer att göra några förändringar i verksamheten för att minska smittspridningsrisken inne på friluftsbadets område, säger Martin Kalén, tillförordnad chef för Kultur och fritid.  

Följande förändringar planeras:

  • Friluftsbadet öppnar under säsongen kl 13.00 för allmänheten på vardagar (kl 10–17 på helger), detta för att separera simskolan från det allmänna insläppet. Det innebär att efter en genomförd simskoleundervisning lämnar man friluftsbadet.
  • Friluftsbadets omklädningsrum kommer att vara avstängda för att minska smittspridningsrisken. Det innebär att man får byta om hemma eller vid badets utomhusområde. Duscharna som finns i anslutning till bassängerna ska användas innan man hoppar i vattnet. 
  • Städningen inne på badets område kommer att utökas. 

     

Löpande bedömning av hur tätt det är mellan badgäster i poolerna

För att det ska vara möjligt att hålla avstånd även i poolerna har badvakterna befogenhet att tillfälligt stoppa inflödet av besökare. Vi ber om din förståelse och ditt samarbete, så att vi alla kan hjälpas åt att minska smittorisken.

Enligt Martin Kalén finns det utifrån rådande reseförbud en risk att det blir en sommar med många besökare på badet. Med anledning av detta kan antalet besökare behöva begränsas.  

– Om det är för mycket besökare på badet är det viktigt att vår personal är uppmärksam på detta och sätter en lapp på luckan, säger Martin Kalén.  

Visa omtanke – håll avstånd

– Vi har stora ytor inne på badet och hoppas och tror att våra besökare kommer att ta sitt ansvar och hålla avstånd till varandra, betonar Martin Kalén.

Klor i vattnet motverkar bakterier och virus

– Bassängerna på badet är klorerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer, vilket säkerställer att farliga bakterier och virus dödas. Covid-19-viruset dör i kontakt med klorerat vatten, säger Martin Kalén.

Simskolan öppen

– Simskolan kommer att genomföras som planerat under sommaren. Detta gäller även simskolans extra period mellan den 1 juni och 12 juni, säger Martin Kalén. 

Klicka här för att läsa mer om simskolan.

Friluftsbadet stänger den 30 augusti.

Kontakt:

Martin Kalén, tf chef Kultur och fritid
martin.kalen@skurup.se
0411-53 60 06

 

Torsdag 4 juni 2020

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.