Företag och arbetssökande möts och knyter kontakt

Skurups kommun satsar under hösten på att matcha företag och arbetssökande. Man hoppas engagera lokala företag att ta emot en grupp arbetssökande på studiebesök, bjuda in ”bakom kulisserna”. På så sätt blir både företag och arbetssökande synliga för varandra.

Här hittar du information till arbetssökande 

Här finns information till näringslivet 

 

– Matchningen ger en möjlighet för företag och arbetssökande att träffas, säger arbetsmarknadssamordnare Natasha Regnell 

Rekryteringsbehov finns 

– Vi vet att det finns betydande rekryteringsbehov bland stora lokala företag. Vi vet också att det finns personer som förlorat sitt jobb under pandemitiden och att det finns unga människor som behöver veta mer om det varierade utbud av arbetstillfällen som finns i det lokala näringslivet.

Chans att visa upp sin verksamhet

SA Bygg är ett av de företag som kommer att ta emot en grupp.

– Jag vill att alla våra lokala företag tar chansen att visa upp sin verksamhet för framtida arbetskollegor, säger Roland Sjöholm.

Nya möjligheter

Matchningen kan öppna nya möjligheter för arbetssökande. Ett krav är att man som arbetssökande är folkbokförd i Skurups kommun. Man ska ha förlorat sitt arbete under pandemitiden eller ha haft svårt att komma igång och få sitt första jobb.

Sista dagen att anmäla intresse är den 10 oktober. 


Kontakt:

Natasha Regnell, arbetsmarknadssamordnare
natasha.regnell@skurup.se
0411-53 61 96

 

Text och film: Annika Dacke, kommunikationsstrateg 

Torsdag 30 september 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.