Barnben med färgglada fotbollsstrumpor och färgglada skor

Så hyr du lokaler av kommunen

Visste du att Skurups kommun hyr ut lokaler och anläggningar till föreningar, privatpersoner och företag? Här kan du läsa mer om hur det går till att boka idrottshallar, gymnastiksalar, idrottsanläggningar och möteslokaler.  

Följ länken för att komma till bokningssidan för lokaler och anläggningar
 

– På skurup.se/bokning kan du se aktuellt bokningsläge, söka lediga tider och göra bokningar i många av kommunens lokaler och anläggningar, berättar Martin Kalén, fritidsstrateg.  

Inte bara idrottshallar

– Vår ambition är att kommunens lokaler ska användas så mycket som möjligt i stället för att stå tomma. Därför upplåter kommunen emellanåt idrottsanläggningar, skolor, föreläsningssalar, biosalong och andra samlingssalar för olika sammankomster, säger Martin Kalén. 

Främja kultur, idrott och fritid

– Genom att hyra ut lokaler skapar vi goda förutsättningar för ett rikt kultur-, idrotts- och fritidsutbud i kommunen, speciellt för barn och unga, framhåller Martin Kalén. 

Boka på skurup.se

skurup.se/bokning kan du antingen göra en bokningsförfrågan eller, om du har login, göra en direktbokning. Är det första gången du bokar kan du registrera dig i menyn längst upp på bokningssidan.

Så här gör du för att boka:

  • Välj det objekt i rullistan som du vill boka.
  • Klicka på "Starta sökning".
  • Leta upp och klicka på en ledig tid.
  • Fyll i och skicka in bokningsförfrågan. 

När din bokningsförfrågan har handlagts får du tillbaka en bokningsbekräftelse via e-post.

– Vårt mål är att under vardagar ta hand om din förfrågan inom 24 timmar, säger Martin Kalén. 


Fakta

Detta gäller vid uthyrning:

  • Den som avtalar om att hyra lokal ska vara myndig (över 18 år) och ansvarar för att Serviceförvaltningens riktlinjer för upplåtelse av lokaler samt avdelningarnas allmänna regler vid bokning följs.
  • Föreningar, arrangörer och andra hyresgäster som hyr lokaler ska följa och främja demokratiska grundprinciper.
  • Verksamhet i lokalerna får inte bryta mot lagar och föreskrifter eller uppmuntra till bruk av narkotika, alkohol och andra droger.
  • Verksamhet som uppmuntrar till våld, hot, diskriminering, våldsbejakande extremism, rasism eller annan brottslighet får inte förekomma i lokalerna.
  • Verksamhet i kommunala lokaler ska uppfylla religiös neutralitet.

 

Kontakt

Kultur och fritid
0411-53 60 06 
kulturfritid@skurup.se 

Torsdag 31 mars 2022

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.