Tre trygghetsvärdar står vid sin vita bil, som det står "Trygghetsvärd" på på långsidan.

Medborgardialog om trygghet 22/9

Onsdagen den 22 september klockan 19.00–20.00 är du välkommen att samtala och ställa frågor om trygghet och säkerhet i Skurups kommun. Med i mötet för att svara på frågor och bemöta dina synpunkter är kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder och Mikael Svensson, kommunpolis i Skurup.

Digitalt möte

Det blir ett digitalt möte i verktyget Zoom. Du ansluter till mötet genom att klicka på länken https://us02web.zoom.us/j/81251955290.

Du kan som invånare i kommunen passa på att ställa frågor i realtid och få svar direkt. Fundera gärna inför mötet på frågor som:


• Hur upplevs tryggheten i vår kommun?
• Vad är trygghet för dig?
• Har du synpunkter på hur kommunen och polisen jobbar tillsammans?
• Hur kan trygghetsarbetet utvecklas?


Tillsammans bidrar vi till ett tryggt och säkert Skurup. Du är varmt välkommen med dina frågor och reflektioner!

Du svarar väl i trygghetsmätningen?

Kunskap leder till utveckling

För att få större kunskap om vad allmänheten har för uppfattning ställer vi ett antal frågor som har betydelse för polisens och kommunens strävan att utföra ett bra arbete. I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i ditt närområde. 

Ju fler svar desto bättre

Vi är mycket angelägna om att så många som möjligt svarar för att få ett så bra underlag som möjligt. 

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd. 

Resultatet viktigt för planeringen framåt

Resultatet från trygghetsmätningen presenteras senare i år, och kommer att vara en viktig del i planeringen av polisens och kommunens verksamhet framförallt vad gäller det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet. Kunskaperna kommer också att spridas till kommunens politiker och tjänstemän samt till massmedia. På detta sätt kommer din medverkan att vara till nytta för den brottsförebyggande och trygghetsskapande verksamheten i din kommun. 

Konfidentiellt

Alla svar som skickas in behandlas konfidentiellt. Sammanställningen sker av ett oberoende undersökningsföretag.  Enskilda svar kommer inte att kunna utläsas.

Frågor

Vid frågor angående enkäten vänligen kontakta polisinspektör Mats Trulsson.

Telefon: 010-56 20 200  

För att öka tryggheten bland medborgarna genomför polisen och de sydskånska kommunerna årligen en trygghetsmätning. I augusti fick 72 900 personer mellan 16 och 85 år som bor i polisregion Syd, där Skurup finns med, brev av polisen och sin kommun.

 

Följ länken för mer information om trygghetsmätningen

 

Torsdag 2 september 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.