Skolbyggnad i tegel, glasade ytor. Grönt gräs, träd, bänkar och skolbarn.

Ny skola byggs i Rydsgård: "Ett lyft för både personal och elever!"

Under vintern kommer den nya skolan att börja byggas i Rydsgård. Utseendemässigt följer den tegeltraditionen i Skurupsbygden. Byggnaden är på cirka 6 000 kvm och kommer att rymma 420 elever. Skolan tas i bruk höstterminen 2022.

– Skolan är en tvåparallellig F–6-skola med fritidsgård, bibliotek och en matsal med tillagningskök, som går att konvertera till ett utrymme för events som konserter eller dylikt. Den kommer att ligga i nära anslutning till Rydsgårds arena, berättar Magnus Johnsson, vd för byggherren Skurup Kommunala AB.

Modern tegelarkitektur 

– Exteriört följer skolan den inslagna vägen som inleddes med Prästamosseskolan, med lokal anknytning i form av teglade ytterväggar i modern stil. Interiören är ljus och luftig, i två våningsplan och skolan kommer att ha en fantastisk utsikt över slätten, säger Magnus Johnsson.

Rymlig utemiljö

– Utemiljön blir rymligare än normen för utemiljö vid skolor och kommer bland annat att ha en multiarena, säger Magnus Johnsson. 

Fem personer i lysande gula västar tar första spadtaget på tomten för Rydsgårds nya skola.

Första spadtaget togs 4 november 2020.

Finslipar detaljerna 

– Just nu är vi mitt i detaljprojekteringen inför byggstarten. Det innebär att vi finslipar detaljerna vad gäller både funktion och utförande. Detaljplanen har vunnit laga kraft och bygglovet är inlämnat. Nästa steg blir markberedning och pålning. Sedan påbörjar vi byggnationen, säger Magnus Johnsson.

Stärker Rydsgård som tillväxtort

Johan Bolinder (M), kommunstyrelsens ordförande, ser fram emot den nya skolan.   

– Detta markerar Skurups kommuns enskilt största investering i Rydsgård sedan kommunsammanslagningen år 1971 och är ännu en indikation på Rydsgårds kraftigt ökande attraktivitet som tillväxtort. Rydsgårds unika läge, med såväl tågstation som närhet till E65:an, gör potentialen överväldigande och den nya grundskolan kommer att ytterligare förstärka detta faktum.

Ett lyft för personal och elever 

– Samtidigt får arbetsmiljön för personal och elever ett efterlängtat och nödvändigt lyft, säger Johan Bolinder.   

Spännande utmaning 

– Vi är oerhört glada och tacksamma att vi har fått uppdraget att uppföra Rydsgårds nya skola. Vi har byggt förskolor tidigare men den här skalan är en spännande utmaning för oss, säger Håkan Lindskog, vd för HL Bygg & Fastighetsservice AB.  

Bidrar till den lokala utvecklingen

– Extra glada är vi att få verka lokalt, där 80 procent av vår personal bor. Det händer enormt mycket i Skurup just nu och det känns roligt att få vara med i den utvecklingen, säger Håkan Lindskog.


Kontakt 

Magnus Johnsson, vd Skurup Kommunala AB
magnus.johnsson@skurup.se
0411-53 60 13 

Torsdag 5 november 2020

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.