Fem personer i lysande gula västar tar första spadtaget på tomten för det nya LSS- och trygghetsboendet.

Nytt LSS- och trygghetsboende byggs på Tegelgatan

Den 19 maj togs första spadtaget för det framtida LSS- och trygghetsboendet på Tegelgatan, bredvid trygghetsboendet Tryggve.

 

Ett bostadshus med totalt fyra våningar kommer att uppföras, där det förutom 28 lägenheter i trygghetsboende fördelat på två- och trerums trygghetslägenheter, kommer finnas ett LSS-boende på nedre plan med tio lägenheter med enskilda uteplatser och gemensamhetslokaler.

– Det centrala läget för byggnationen är mycket fördelaktigt för boendenas båda målgrupper, säger Anna Palmgren, chef för individ- och omsorgsförvaltningen.

Trygghetsboende efterfrågad boendeform

Ett nytt trygghetsboende för äldre är efterlängtat då det är en mycket uppskattad och efterfrågad boendeform. Skillnaden från en vanlig lägenhet är att det finns en större gemensamhetslokal, ett utrymme för trevlig samvaro, om man så önskar. På dagtid finns också en värd/värdinna på plats.

– Att det nya trygghetsboendet ligger i anslutning till det sedan tidigare trygghetsboendet Tryggve är positivt då detta möjliggör flera synergieffekter, både socialt och ur organisationssynvinkel, säger Anna Palmgren.

LSS-boende i markplan

LSS-boendets lägenheter ligger i markplan vilket gör att alla kommer att ha en egen liten uteplats. Det är viktigt att lägenheterna är utrustade med toalett och kök och har en smart planlösning. Det finns även möjlighet att umgås med varandra på gemensamma ytor.

28 lägenheter i trygghetsboendet

De tre övre planen kommer innefatta 28 lägenheter fördelat på två- och trerums trygghetslägenheter samt en större gemensamhetslokal för trygghetsboendet på fjärde våningen.

– Om allt går som planerat kommer huset vara klart under hösten 2022, säger Skurupshems tillförordnade vd Magnus Johnsson.

Fastigheten kommer att vara placerad mellan höghuset Tryggve och det befintliga LSS-boendet på Tegelgatan.


Personerna på bilden från vänster:
Magnus Johnsson, tf vd Skurupshem
Anna Palmgren, chef för Individ- och omsorgsförvaltningen i Skurups kommun
Jimmy Nilsson (SD), styrelseordförande Skurupshem
Åsa Ekblad (M), ordförande i socialnämndsutskottet
Emil Lindskog, HL-Bygg

 

Text och foto: Annika Dacke, kommunikationsstrateg

Torsdag 3 juni 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.