Östergårdsskolan byggs om

Vid vårterminens början 2023 kan Östergårdsskolans elever flytta in i nya fina lokaler, anpassade till dagens undervisning.

Östergårdsskolans elever och personal flyttade vid höstterminens början in i paviljonger på platsen i centrala Skurup där Mariaskolan tidigare låg.

– Östergårdsskolan renoveras, byggs om och byggs till, berättar rektor Mats Nilsson. Ventilationssystemet byts ut helt och hållet och för övrigt är det egentligen bara tak och ytterväggar som vi behåller. Allt annat blir nytt.

Flera faktorer ligger till grund för beslutet om ombyggnad.

– Att ventilationen behövde bytas ut var självklart, säger Mats Nilsson, men det ökande elevantalet ställer också krav på utbyggnad. Det kommer att bli nya lokaler för skolidrott, bild och hemkunskap. Överlag leder ombyggnaden till att undervisningsmöjligheterna blir up to date, inte minst digitalt.

Utemiljön rustas upp

– Östergårdsskolan har jättefina grönytor och dem vill vi utnyttja så mycket som möjligt, bland annat i form av uteklassrum.

Om Östergårdsskolan

Östergårdsskolan byggdes 1984 och har hittills hyst drygt 300 elever.

Hela verksamheten, både skola och fritidshem, är flyttad.

 

Markritning som visar huskropparnas placering i förhållande till grönska och andra objekt.

 

Markritning som visar huskropparnas placering i förhållande till grönska och andra objekt.
 

 

Intervju: Annika Dacke, kommunikationsstrateg

Film: Leif Rahnasto, digital kommunikatör

Torsdag 2 september 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.