Träffa Häng med oss ut i Skurup 5 oktober

Skåneveckan för psykisk hälsa 5 oktober i Skurup

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. I Skurups kommun koncentreras aktiviteterna till den 5 oktober klockan 13.00–17.00. 

Mer information om program, datum, länkar och annat angående hela Skåneveckan finner du på https://skaneveckan.com

Verksamheter presenterar sig på Svantorget

På Svantorget den 5 oktober kommer representanter från en del av kommunens olika verksamheter som arbetar för psykisk hälsa befinna sig.

Pomona aktivitetshus tillsammans med Projekt Spira kommer ha öppet hus där det ges möjlighet att få titta in och se vad som erbjuds. Det kommer målas tygkassar samt göras en större tavla med handavtryck som symbol för årets tema som är ”Gemenskap och tillförsikt”.

Häng med oss ut ”HMOU” kommer att finnas på plats. HMOU kommer ha en fotoutställning, några geocacher med temat psykisk hälsa kommer läggas ut samt andra roliga aktiviteter.

Det prisbelönta Häng med oss ut är ett samarbetsprojekt mellan Friluftsfrämjandet och socialpsykiatriska verksamheter. Förutom att prova på att göra upp eld eller starta ett stormkök, kan du även gå en kort tipspromenad och vinna priser. HMOU visar också sin konstutställning med bilder från projektet.

Kommunens boendestödjare kommer finnas där för att besvara olika frågor och berätta hur de arbetar och vad ett boendestöd innebär.

Kommunens barn- och ungdomssamordnare från centrala elevhälsan som vänder sig till unga vuxna som har hoppat av eller inte påbörjat gymnasiet kommer vara på plats och berätta om sitt arbete.

YAM – Youth Aware of Mental health är ett hälsofrämjande och preventivt utbildningsprogram, ämnat att stärka den psykiska hälsan bland unga. Programmet främjar diskussion, utvecklar barnens problemlösande förmåga och stärker deras emotionella intelligens bland annat genom att tala om hur man handskas med egna och andras känslor.

Mer information om program, datum, länkar och annat angående hela Skåneveckan finner du på https://skaneveckan.com

Måndag 27 september 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.