En översiktsbild i form av en illustration som visar den framtida skejtparken på Erikstorget. Böljande former i gjuten betong kombineras med hinder, trappor och räcken att skejta på. Runtomkring betongytan finns gräsmatta och träd.

Med skejtparken på Erikstorget blir ungdomarnas förslag verklighet

Det händer stora saker på Erikstorget. Att skejtparken på Erikstorget blir verklighet har sin grund i ett förslag från ungdomar på Slimmingeby skola och dåvarande Mackleanskolan. Skejtparken beräknas vara klar under våren 2024. 

Det är mycket som ska göras innan själva skejtbanan kan gjutas. Först byggs ett avloppsnät som ska gå under skejtparken och sköta avrinningen från betongytorna. Intill kiosken ska marken asfalteras. Runtomkring torget sparas träden och buskarna. Via kiosken kommer det att finnas tillgång till en toalett.

- Slutresultatet kommer att se väldigt bra ut, berättar Lars Johansson, projektledare på Skurups kommun. Vi har valt att få betongytorna färgade i terrakotta för att knyta an till tegelarkitekturen som utmärker bebyggelsen runtom i kommunen.

På ritningarna ser vi bland annat en så kallad treklövers-bowl, trappor och räcken, så att man ska kunna skejta på olika sätt.

- Det är inte säkert att slutresultatet blir som på ritningarna, säger Lars Johansson. Bryggeriet, som bland annat har utformat norra Europas största utomhusskejtpark i Stapelbäddsparken i Malmö, står för den formmässiga gestaltningen. Den sker mycket handgripligen och enligt vad som passar bäst just för platsen.

Skejtare i allmänhet tar sig till skejtparkerna med hjälp av sin skateboard och byggnationen av skejtparken sammanfaller med att man bygger en ny gång- och cykelväg längs med Svaneholmsvägen. Det blir också en rondell mellan mackarna i den delen av Skurup.

Sedan 2013 finns en skejtpark i Rydsgård som byalaget anlade.

Länktips:

Vad finns det att uppleva och göra i Skurups kommun?

>> https://skurup.se/uppleva-och-gora

 

Text: Annika Dacke, kommunikationsstrateg

Bild: Skurups kommun

 

Torsdag 5 oktober 2023

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.