Många färgglada bokryggar i en bokhylla.

Upptäck möjligheterna med Skurups bibliotek!

– Böcker, berättelser och information kan man läsa och ta till sig på många olika sätt och vi erbjuder flera olika alternativ, berättar bibliotekarie Anna Gustafsson. Kanske upptäcker du något du inte provat förut?

Som inloggad låntagare kan du njuta av streamad film både från Viddla och Cineasterna.

www.biblioteksso.se/-/streaming

Dessutom har biblioteket kvar filmerna som lånas på plats.

Lyssna på en bok eller läs på platta/mobil

Vill du hellre lyssna på en god bok eller läsa boken på din platta eller mobil? Då ska du ladda ner appen Biblio. Där finns ungefär 25.000 böcker på olika språk att välja mellan, så att hitta något som passar dig är inte så svårt.

www.biblioteksso.se/-/bibl-3

Böcker med stor stil, lättläst med CD eller talböcker
På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.

Mer information om anpassade böcker hittar du på www.biblioteksso.se/-/anpassade-bocker

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.

Vid ett antal tillfällen kommer vi med böcker till dig. Biblioteket kontaktar dig inför varje boktur. Du kan då berätta om dina önskemål vad gäller böcker eller annan media.

Tidskrifter och tidningar

I tidningshörnan finns många tidskrifter och tidningar, inom olika ämnen, som du kan läsa på plats eller låna med dig hem.

Släktforskning

Att finna sina rötter är en populär fritidssysselsättning. Biblioteket erbjuder möjlighet till detta genom olika databaser. Vi brukar också ha besök av Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening som gärna delar med sig av sina kunskaper och hjälper till att navigera mellan olika dokument och kyrkoböcker.

Datorer och wifi

Biblioteken erbjuder publika datorer för dig som behöver söka information eller skriva ut, kopiera eller skanna dokument. Wifi finns också för dig som har en egen dator eller mobil.

Evenemang för barn och vuxna

– I normala fall har vi också en varierande programverksamhet för barn och vuxna, som vi tyvärr har svårt att erbjuda just nu, berättar Anna Gustafsson.

Boktips och vissa digitala evenemang kan du hitta på vårt Instagram, vår Facebook och vår Youtubekanal.

Instagram
www.instagram.com/bibblanskurup

Facebook
www.facebook.com/skurupsbibliotek/

Youtube
Sök Skurups bibliotek på http://youtube.com

 

För tillfället har biblioteket begränsat öppethållande och vissa av tjänsterna är också begränsade.

Bibliotekets öppettider som gäller tillsvidare:

Måndag    13-17
Tisdag      10-14
Onsdag     15-19
Torsdag    13-17
Fredag      10-14
Lördag      10-13
Söndag     stängt

 

Välkommen in på bibliotekets sida på skurup.se: https://www.skurup.se/bibliotek. Därifrån kan du ta dig vidare till bibliotekets databas.


Kontakt:

biblioteket@skurup.se

0411-53 60 71

 

Torsdag 8 april 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.