Fyra ungdomar utomhus, ett träd i bakgrunden

Utbildning och workshop ger nya perspektiv på föräldraskap

I vår erbjuds både en digital föräldrautbildning riktad till tonårsföräldrar och en workshop till föräldrar med yngre barn. Deltagarna kommer att få diskutera och reflektera kring vad det innebär att vara förälder och man får möjlighet att inspireras och utvecklas i sin föräldraroll.

– Att vara förälder är både roligt och utmanande. Föräldraskapet innebär mycket glädje men kan också innebära frustration och maktlöshet. Vi tror på olika forum där föräldrar kan träffas och tillsammans med kursledare prata om det livslånga föräldraskapet, säger Emma Nilsson, socionom inom Individ- och familjeomsorgen.

Omställning till digitalt format

– På grund av rådande omständigheter kan vi inte träffas fysiskt utan vi har fått ställa om våra utbildningar och workshops till digitala format via Microsoft teams, säger Emma Nilsson. 

Tryggare som förälder

– Vid träffarna ges möjlighet att diskutera och reflektera kring vad det kan innebära att vara förälder. Målet är att deltagarna i utbildningen och workshopen ska bli tryggare i sina föräldraroller, säger Annika Nilsson, också hon socionom.

Nya perspektiv

– Under utbildningarna kommer man att få ta del av nya perspektiv och tankesätt om hur man kan utveckla sitt föräldraskap och stärka relationen med barnen, berättar Annika Nilsson.  

Föräldrautbildning riktad till tonårsföräldrar 

10 mars kl 18.00–20.00. Tema: Jag som förälder
17 mars kl 18.00–20.00 Tema: Föräldraledarskap
24 mars kl 18.00–20.00 Tema: Gränser
31 mars kl 18.00–20.00 Tema: Självkänsla och självförtroende
7 april kl 18.00–20.00 Tema: Jag och min tonåring

Kontakt och anmälan:
 

Emma Nilsson, socionom                                               

emma.nilsson@skurup.se  


Annika Nilsson, socionom

annika.d.nilsson@skurup.se

 

Workshop riktad till föräldrar med barn i åldern 7–12 år

Tisdagen den 2 mars kl 17:30-19 anordnas en digital workshop riktad till föräldrar med barn i åldern 7-12 år. Det blir ett seminarium kring föräldraledarskap, hur kan vi använda vårt ledarskap som förälder, utan att det skadar barnets personliga integritet? Vi kommer att ha möjlighet för efterföljande diskussioner och erfarenhetsutbyten. Målsättningen är att föräldrar ska få möjlighet att mötas, utbyta erfarenheter och få nya perspektiv på föräldraskapet och dess utmaningar.

Kontakt och anmälan:
 

Anna Nordin, socionom

anna.nordin@skurup.se  

 

Torsdag 4 februari 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.