Fyra ungdomar utomhus, ett träd i bakgrunden

Utbildning ger nya perspektiv på föräldraskap

Med start under vecka 45 erbjuds både en föräldrautbildning riktad till tonårsföräldrar och en som vänder sig till föräldrar med yngre barn. Deltagarna kommer att få diskutera och reflektera kring vad det innebär att vara förälder och man får möjlighet att inspireras och utvecklas i sin föräldraroll. Det är kostnadsfritt att delta. 

– Att vara förälder är både roligt och utmanande. Föräldraskapet innebär mycket glädje men kan också innebära frustration och maktlöshet. Vi tror på olika forum där föräldrar kan träffas och tillsammans med kursledare prata om det livslånga föräldraskapet, säger Emma Nilsson, socionom inom Individ- och familjeomsorgen.

Tryggare som förälder 

– Vid träffarna ges möjlighet att diskutera och reflektera kring vad det kan innebära att vara förälder. Målet är att deltagarna i utbildningen ska bli tryggare i sina föräldraroller, säger Emma Nilsson.  

Nya perspektiv

– Under utbildningarna kommer man att få ta del av nya perspektiv och tankesätt om hur man kan utveckla sitt föräldraskap och stärka relationen med barnen, berättar Emma Nilsson.   

Föräldrautbildning för dig som är tonårsförälder  

Utbildningen omfattar fem tillfällen med start den 9/11. 
När: tisdagar mellan 17.30–19.00
Anmälan: senast 1/11 

Kontakt: 

Emma Nilsson, socionom                                               
emma.nilsson@skurup.se 
Annika Nilsson, socionom
annika.d.nilsson@skurup.se

 

Föräldrautbildning för dig med barn i åldern 7–12 år

Kursen är på fem tillfällen med start den 11/11. 

När: torsdagar mellan 17.30-19.30 

Anmälan: senast 1/11 

– Teman som vi kommer att ta upp är bland annat hur man i relationen mellan barn och föräldrar skapar de förutsättningar som är nödvändiga för att barnet ska kunna bygga upp sin självkänsla och personliga integritet. Vi kommer att prata om gränssättning och att vara tydlig och trygg i sitt föräldraskap och annat som deltagarna i gruppen tycker är viktigt, berättar Stella Sarandón.

Kontakt: 

Anna Nordin, socionom
anna.nordin@skurup.se 
Stella Sarandón, socionom 
stella.sarandon@skurup.se

 

Torsdag 30 september 2021

På inblickskurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.